13 Aralık 2011 Salı

ARAP SAÇINA DÖNDÜM



Bu ara hayatım arap saçı gibi hakikaten. Neden mi? Ne bileyim ya? Canım sıkılıpduru (Egeli ağzı). Öyle işte. Çok derin mevzular, hiç girmeyeyim, çıkamayız.

Haftasonu, biraz gülelim, eğlenelim diye arkadaşlarımın yazıp oynadığı Arapsaçı isimli komediye gittik. Yeni Tiyatro grubunun iki perdelik komedi oyunu, her pazar Beyoğlu Old City Comedy Club’ta, saat 19:30’da izleyiciyle buluşuyor.

Baştan uyarayım: Oyun öyle aman aman komik değil. Lakin, oyuncular çok komik. Çok iyi oynuyorlar. Kadro nefis. Serkan Atar, Mithat Subaşı, Serkan Genç, Zeyno Üstünışık, Pelin Yoru ve Osman Dursun’un performansları koca bir alkışı hak ediyor. Arkadaşlarım dediysem, hepsi de konservatuarlı veya bu işin eğitimini iyice almış kişiler. Elleri de kalem tutuyor. Tutmasa oyun yazabilirler mi zaten? Özellikle, Mithat’ın oyun ve senaryo yazma konusundaki yeteneğine ve becersine laf söyletmem. Serkan Atar’ın da performansına şapka çıkarırım. O kadar doğal oynuyor ki, oynuyor mu, yaşıyor mu anlamıyorsunuz. Zaten iyi oyunculuk budur. Fiziksel performansı da şahane. Mithat, Serkan’ı fiziksel performansıyla da ön plana çıkaracak bir oyun yazmış. Öyle ki, oyunun bir yerinde Serkan, bacaklarını yerde 180 dercee açıp oturuyor. Yani “şpagat açıyor.”


Diğer arkadaşlar da oldukça başarılı. Osman çok iyi bir oyuncudur ki bu oyunda da özellikle bonus kafasıyla göz doldurdu. Hehe. Serkan Genç de ‘keser bıyığı’yla hayli igli çekiyor. Zeynep ve Pelin ile orada tanıştım, beğendim. Yolları açık olur inşallah. İkisi de çok güzel kızlar. Yakında dizilerde görürsünüz.


Efenim, oyunun konusu şöyle: Ebru (Pelin Yoru) ve Gülay (Zeynep Üstünışık) isimli iki kız kardeşe aşık olan Orhan (Osman Dursun) ve Ahmet (Serkan Atar), kızlarla bir dağ evinde mahsur kalır. O sırada eve, Gülay’ın aşığı Reşat (Serkan Genç) gelir. Reşat, cinayete meyilli, ancak kadınları öldürmeyen bir kabadayıdır. Orhan ve Ahmet de bu yüzden kadın kılığına girer. Her şey bununla kalsa iyi. Orhan Ebru’ya aşık olduğu halde, Ebru da ablasının sevgilisi Ahmet’e aşıktır. Yani, ilişkiler ve duygular tam bir arap saçına dönmüştür. Dağ evinde mahsur kalan bu beş kişi, yollar açılana dek birbirlerini idare eder. Ancak, Ahmet’in işi herkesten zordur, çünkü sevgilisi Gülay’ı Reşat’tan korumaya, Ebru’yu kendinden uzak tutmaya ve hayatta kalmaya çalışmaktadır.

İşte böyle karmaşık bir ortamda, karmaşık ilişkilerin ve duyguların olduğu bir oyun. Ve bu karmaşıklığın yol açtığı komik olaylar… Hadi bakalım, ayıklayın pirincin taşını.

Gidin seyredin derim. Biz çok eğlendik.


Yalnız, Yeni Tiyatro grubu arkadaşlarıma bir itirafım var, bunu da hemen söyleyeyim, yoksa sonradan vicdan yaparım ben.

Giriş 20 TL idi; ben öğrenci indiriminden yararlanıp 15 TL ödedim arkadaşlar. 

1 yorum:

  1. Merhaba, önümüzdeki hafta www.ajandadergi.com olarak bu oyuna 2 kişilik davetiye vereceğiz. Oyunla ilgili yazınız çok güzel ve bilgilendirici izin verirseniz web sayfamızda yayınlamak isterim (isminiz ve blog adresinizle birlikte). Ajanda 1,5 sene önce bloggerlar tarafından kurulmuşş olan kültür ve sanat haberlerine ve kişisel görüşlere yer verdiğimiz önce dergi formatında şimdi ise web sayfası. İletişim için ergun.sinem@gmail.com kullanabilirsiniz. Görüşmek üzere,

    YanıtlaSil